keyboard_arrow_right Добави обява
keyboard_arrow_right Влез
keyboard_arrow_right Регистрация
keyboard_arrow_right Начало
keyboard_arrow_right Индустрии
keyboard_arrow_right Търси
keyboard_arrow_right Купи
keyboard_arrow_right Продай
keyboard_arrow_right

Ето как CASE успява да нарасне в течение на 170 години

Title picture

За основател на първоначалната компания - Racine Threshing Machine Works, беше обявен за Jerome Povese Case. Базата в Уисконсин е създадена през 1842 г. Пет години по-късно мъж на име Cyrus  McCormick създава свое собствено учреждение, като по този начин се ражда компанията за събиране на реколтата McCormick. Тя се развива в International Harvesterin през 1902. През следващите няколко десетилетия двете отделни компании успяват да нараснат значително. CASE успя да създаде система, която да разделя зърното и сламата, докато McCormick подобрява функционалността на комбайните.

 

Ранните години

CASE представя новост през 1869 г., когато представя трактора с парен двигател, който компанията му разработва от няколко години. Тя обаче не е била самоходна и е била само източник на енергия за останалата част от полевата техника.

Връхлетява бедствие няколко години по-късно и фабриката на McCormick е изгорена до основи по време на Големия пожар в Чикаго. CASE се намесва и предлога сътрудничество. Само пет години по-късно компанията построява първия си самоходен трактор, но все още зависи от конете - двигателят трябваше да се направлява от конна карета.

 

Огромна крачка напред беше първият трактор на Case, оборудван с бензинов двигател, представен през 1892 г., но пазарът се оказа трудно да приеме идеята за такава машина, която не е с парно захранване. Бензиновият трактор влезе на пазара 19 години по-късно.

Моделите за оформяне на бъдещето

 

International Harvester представи впечатляващо огромен трактор през 1910 г., наречен Case Titan, и това почти проправи пътя напред, когато става въпрос за производството на големи трактори.

 

Case Farmall - умело проектиран малък трактор с множество приспособления за прибиране на реколтата, отглеждането и оран, е представен през 1923 г. Тринайсет години по-късно International Harvester представи отличителния червен цвят като новата характеристика на тяхната продуктова линия. През 1939 г. компанията преработва Case Farmall и има три различни размера на второто поколение на машината, достъпни за закупуване.

 

Първият комбайн за памук е показан през 1943 г. и дори е запазен до наши дни - в момента се намира в музея на Smithsonian. Точно 15 години по-късно семейство Steiger представи трактор, който има много по-голяма мощност от традиционните машини, и той влезе в производство през 1963 година.

 

Case Axial Flow Combine беше новаторски модел, който основно подобри всеки типичен аспект на комбайна. Четириколесното задвижване и съчленените трактори влизат в производство в началото на 80-те години. При проектирането на тези нови модели инженерите решиха да поставят седалката на водача отзад на машината. Моделната гама включваше модела 4994, включващ V8 двигател с 400 кутии, снабден с турбокомпресор.

 

Сливането

 

Case IH беше официално основан, след като Case и International Harvester се обединиха във втория по големина производител на селскостопанска техника в света. Steiger става част от компанията през 1987 г. и скоро първият модел трактор се разработва изцяло след разкриването на обединени сили на Case и International Harvester - Case Magnum. През 1989 г. Case Maxxus беше добавен към продуктовото портфолио - това беше мощна, но икономична машина, която имаше ненадмината работоспособност и гъвкавост.

 

Case IH отбеляза 150 години успешен растеж през 1992 г. Следващите години бяха белязани от въвеждането на технологията за мониторинг, наречена Advanced Farming Systems (AFS стартира като услуга през 1995 г.), а по-късни пръскачки бяха добавени към гамата от продукти на компанията. Комбайнът за захарна тръстика Case Austoft също беше разкрит през 1995 г., което беше основна иновация. Това позволи много по-висока ефективност на процеса на събиране на тръстика и беше успешен продукт, разработен от Case IH.

 

1996 г. бе белязана от представянето на трактора Case Quadtrac с мощен двигател с мощност 360 к.с. Тракторът беше оборудван с четири коловоза вместо колела, оттук и името. Това осигури на машината много повече сцепление от останалите модели трактори. Magnum от серията Case MX беше обявен за най-добрия нов продукт на годината през 1998 г. от Business Week, който беше най-добрият подарък за 10-годишнината на Case IH.

 

Новата технология

 

Марката Farmall се завърна на пазара през 2003 г. с изцяло новите модели D Case и Case DX. Три години по-късно на пазара бе представена още една иновация. Case Module Express 625 беше машина за подбор на памук, която имаше умен дизайн, позволяващ на машината да изгражда модули по време на процеса на прибиране на реколтата. До 2009 г. Case IH разработи и автоматичните трансмисии за своите трактори, използвайки технологията CVT. Технологията SCR (Selective Catalytic Reduction) беше представена през 2010 г. Новите трактори Case Magnum разполагаха с каталитичен преобразувател SCR, който успешно намалява вредните емисии и подобрява работата на машината, като същевременно подобрява нейната горивна ефективност. Тракторите Farmall отпразнуваха своята 90-та година на пазара през 2013 година.

 

През различни години тракторите спечелиха множество награди „Трактор на годината“, в момента марката предлага широка гама от селскостопанска техника, която може да предложи, като сеялки, сеялки, берачи за памук, комбайни, култиватори, плугове, косачки, вентилатори, балировачи, товарачи и мини-кормилни машини.

 

Повече информация на https://www.caseih.com/northamerica/en-us/home.arrow_back_iosНазад

Обяви, свързани със статията Виж всички

CASE QUADTRAC STX440 Bulgaria
CASE QUADTRAC STX440

2001
Diesel
7 211 м.ч.

Europe, Bulgaria

63 452 BGN Без ДДС
CASE PUMA 140 Bulgaria
CASE PUMA 140

2008
Diesel
6 587 м.ч.

Europe, Bulgaria

36 762 BGN Без ДДС
CASE MAGNUM 310 Bulgaria
CASE MAGNUM 310

2009
Diesel
4 620 м.ч.

Europe, Bulgaria

56 243 BGN Без ДДС
CASE IH DISC United States
CASE IH DISC

1995

North America, United States

11 402 BGN Без ДДС