keyboard_arrow_right Добави обява
keyboard_arrow_right Влез
keyboard_arrow_right Регистрация
keyboard_arrow_right Начало
keyboard_arrow_right Индустрии
keyboard_arrow_right Търси
keyboard_arrow_right Купи
keyboard_arrow_right Продай
keyboard_arrow_right

Историята за това как Massey Ferguson продава повече трактори по целия свят от всеки друг

Title picture

Историята на Massey Ferguson  започна в скромен навес с инструменти в Онтарио! Daniel Massey реши да започне производството на селскостопански инструменти през 1847 г. Той е добър в това, че бизнесът се развива бързо. Комбинираната ръчна косачка е основна иновация. Massey се съсредоточава върху инструментите за събиране на реколтата и високото качество, което предлага, бе причината за излагането им на индустриалното изложение в Париж през 1867 г.

 

Възхода

 

Massey обединява усилията си с другия голям производител на канадска фермерска техника през 1891 г., тогава Massey-Harris Limited е основана. Непрекъснатото развитие довежда до новаторско изобретение - триточковото сцепление е представено през 1926 г. Все още се използва при производството на всеки трактор на пазара днес. Първият трактор на Massey-Harris е пуснат на пазара четири години по-късно. Компанията успява да покаже първия си самоходен комбайн през 1938 г. - той е проектиран и създаден изцяло от инженерите на компанията.

 

Компанията оказва огромна подкрепа на правителството си и прекара годините по време на производството на танкове, изтребителни крила на бомбардировачи, оръжия, както и линейки и снаряди на корпуси на превозвачи. След като войната приключва, компанията отвори новия си завод в Ковънтри, Англия, който се оказа най-големият завод за производство на трактори в света по това време.

 

Най-важното сливане

 

През 1953 г. Massey-Harris и компанията Ferguson се обединяват, а новата компания пет години по-късно е ребрандирана като Massey-Ferguson.

 

Перкинс и Ландини са сред важните придобивки, направени от Massey-Harris, и двете се случват през 1959 г. Perkins e продаден на Caterpillar почти 30 години по-късно.

 

Компанията представя трактор със задвижване на четирите колела през 1969 г., който е един от първите по рода си в световен мащаб, оборудван с дизелов V8 двигател.

 

Първият в миналото компактен трактор Massey-Ferguson е пуснат в края на 70-те години, а трипътната тегличка става електронна около същото време. Междувременно компанията закупува тракторната компания Eicher - немски производител на малки трактори. Сделката е сключена през 1973 г. Следващата година е белязана от придобиването на Hanomag, което се оказва грешка, тъй като Massey-Ferguson загубва четвърт милиард долара само за пет години. В крайна сметка те продават Hanomag.

 

Самоходният комбайн, произведен от компанията, е отличен като един от 100-те най-важни приноса в света на механизираното земеделие от Института на производителите на оборудване.

 

Технологичното предимство

 

Важна стъпка за компанията е технологичното им предимство, постигнато с въвеждането на Datatronic Massey и Massey Autotronic Systems през 1987 г. Те се предлагат иксклузивно от Massey-Ferguson за подобряване на управлението на трактора. Всички комбайни, произведени от компанията, бяха оборудвани с GPS позициониране пет години по-късно, което направи точното картографиране на добива в процеса на събиране в реалити.

 

Компанията прие технологията CVT (постоянно променлива трансмисия) четири години след това и нарече новото си предаване Massey Dyna-6. Неговият наследник, Massey Dyna CT, все още се произвежда и е сред най-напредналите в света.

 

Ротационният комбайн, представен през 1997 г., се превръща в символ на надеждност и висока производителност. Развитието и напредъкът на машините не бяха повлияни от икономичните възходи и падения, през които трябваше да премине Massey-Ferguson през 80-те и 90-те. Всъщност някои от най-успешните модели като сериите Massey-Ferguson 6100 и 8100 са лансирани в средата на 90-те години.

 

Hesston и Massey-Ferguson започват да работят съвместно и съвместните им усилия доведоха до чисто новата линия за оборудване за сено през 2006 г. Само четири години по-късно бе показана заглавната машина, оборудвана с гъвкава резачка, която беше първата по рода си. Стартира се балообразувателят за силаж RB и комбайна Massey-Ferguson 9250 DynaFlex с гъвкава резачка, която се оказа идеална за събиране на малки зърна. Massey Ferguson WR9900 също се оказа пазарен успех. Новите климатици серия Massey RazorEdge също са важна иновация.

 

Massey Ferguson се гордее с факта, че има повече трактори, произведени от тях, отколкото от всеки друг производител в целия свят. Днес марката може да предложи много. Продуктовата гама включва трактори с всякакви размери, подходящи за различни цели, както и комбайни, гребни и дискови хедъри, косачки, бали, гребла, сеялки, товарачи и много други видове селскостопански машини.

 

 

 

Повече информация на: http://www.masseyferguson.us.arrow_back_iosНазад

Обяви, свързани със статията Виж всички

MASSEY FERGUSON 6475 United Kingdom
MASSEY FERGUSON 6475

2008
Diesel
3 712 м.ч.

Europe, United Kingdom

13 600 BGN Без ДДС
MASSEY FERGUSON 6290 United Kingdom
MASSEY FERGUSON 6290

2002
Diesel
5 568 м.ч.

Europe, United Kingdom

10 600 BGN Без ДДС
MASSEY FERGUSON 3095 Italy
MASSEY FERGUSON 3095

1992
Diesel
9 300 м.ч.

Europe, Italy

10 500 BGN Без ДДС
MASSEY FERGUSON 5475 Bulgaria
MASSEY FERGUSON 5475

2011
Diesel
7 430 м.ч.

Europe, Bulgaria

37 427 BGN Без ДДС