keyboard_arrow_right Добави обява
keyboard_arrow_right Влез
keyboard_arrow_right Регистрация
keyboard_arrow_right Начало
keyboard_arrow_right Индустрии
keyboard_arrow_right Търси
keyboard_arrow_right Продай

Топ 7 марки произведени камиони

Title picture

Индустрията за производство на камиони е сложна. Освен капиталовия характер на своя бизнес, компаниите за производство на камиони имат и големи очаквания както от правителството, така и от клиентите, които са предимно бизнеси. В резултат на това те трябва да са в крак с общия напредък в индустрията, а също така да развиват своя собствена иновативна проницателност, за да процъфтяват.

Вижте 7 от онези марки, които са успели да получат широко приложение.

Камион Iveco

Независимо дали са леки, средни или тежки, търговските превозни средства на Iveco са спечелили репутация на едно от най-добрите в строителството, пожарната и отбраната. Трите специализирани типа се продават в гама, като New Daily е в предната линия на гамата от леките превозни средства. Средният диапазон на производителя включва Eurocargo, докато Stralis и Trakker са в тежката гама.

Леките до средни S и Z серии са стари и силни. Изключителния - среден Iveco-Magirus MK, Ford Cargo и Euro cargo са наследени от тежките Eurostar, Power Star, Stralis и Trakker и от най-новия, S-way, пуснат през 2019 г. Eurostar и Trakker особено , са предназначени за офроуд и строителни работи. Iveco Astra е създаден за тежко строителство, нефт и газ и митнически дейности.

Iveco е високо иновативен производител на камиони, който прилага най-новите инженерни технологии в своите продукти. През последните години компанията преминава през редица упражнения за преструктуриране и активно придоби други марки. Нищо чудно, че сега тя представлява над 10% от европейския пазар на камиони. Миналата година тя продаде не по-малко от 134 300 камиона на клиенти от цял ​​свят.

Mercedes-Benz Truck

Mercedes-Benz. Немската световна автомобилна марка, известна със своето качество и издръжливост. Независимо дали става дума за строителство, дистрибуция, добив или специални цели, Mercedes има продукт, който да задоволи нуждите ви. За всички строителни проекти, както на обекта, така и по пътя, Axor в стоманеното си тяло включва много невероятни идеи, които потвърждават, че високата товароносимост и ниското тегло на борда могат да съществуват заедно.

Това, което е дори още по-невероятно, е високият приоритет, който Mercedes поставя върху безопасността на потребителите на своите продукти. Axor например има LED дневна светлина, антиблокираща спирачна система (ABS) и особено къс спирачен път. След това, ако искате камион за дистрибуция, вземете Actros. Actros е надежден и рентабилен и осигурява транспорт на дълги разстояния, с капацитет от 18 до 26 тона. Той използва Active Break Assist 2, усъвършенстван инструмент за безопасност, който може да отговори на неподвижни препятствия. Различните варианти на кабините на Actros също помагат да се гарантира, че има решение за изискването за дистрибуция на всеки клиент.

Освен това Mercedes прави специални камиони като Unimog U 4000/5000, чиято способност за офроуд, компактен и здрав дизайн, както и безкрайни възможности за закрепване и монтиране ще отметят всяка от желаните от вас характеристики на универсален камион. Към 2019 г. Mercedes има пазарен дял от 6% в ЕС, благодарение на увеличаващото се търсене от местни клиенти.

DAF

Подобряването на ефективността на транспорта винаги е било цел на DAF. И достигна най-високата си точка в стремежа й да произвежда водещи в индустрията камиони и свързаните с тях услуги. Със своите дългогодишни и процъфтяващи отношения с Leyland, DAF успява да внедри тежкотоварни автомобили за широк спектър от приложения. Сегашните му модели включват сериите CF, XF и LF.

Серията CF, произвеждана от 1991 г., има задвижващ механизъм, който е както ръчен, така и автоматичен със скоростна система и скоростна трансмисия Eaton Fuller 18. Серията XF е гама от полуремаркета, която може да се похвали с Международен камион на годината за 2007, XF 105, скоростна кутия ZF AS Tronic, която се предлага в електронен и ръчен формат. Серията XF е измислена за камиони за дълги разстояния и влекачи.

Ако търсите по-компактни, лекотоварни и средни товарни автомобили, серията DAF LF е налице. LF 45 и LF 55 се предлагат както в дистрибуторски, така и в пикап версии. На 16 март 2020 г. DAF достави първия си електрически автомобил за събиране на отпадъци на холандската обществена фирма за управление на отпадъците ROVA. Автомобилът CF Electric 6 × 2 работи на VDL електрически двигател с нулеви емисии и задвижването му се захранва от батерия с общо брутно енергийно съдържание от 170 кВтч, която може да зареди до 80% капацитета си за 30 минути.

През 2019 г. DAF Trucks имаше наистина добри бизнес времена. Компанията си осигури пазарен дял от 16,2%, вторият най-висок в историята си, в сегмента на тежкотоварните автомобили, за да влезе в топ 3 на най-големите производители на камиони в Европа. В лекотоварния сегмент спечели над 7,1% от общия пазар в ЕС. И като цяло за годината компанията произвежда 64 090 камиона.

MAN

MAN е един от най-големите световни производители на камиони. Базираният в Германия производител разполага с камиони, които се предлагат или с дизелов двигател, или с двигател с природен газ, които работят добре както за търговски, така и за военни цели. Категорията на търговските камиони включва марки LE, ME, FE, CLA, TGL, TGM, TGA, TGX / TGS и MAN TGE.

CLA е камион със среден и тежък товар с тип на преден контрол на управление. Превозното средство има изключителен вариант на шестцилиндров дизелов двигател с турбо. Всички TGL, TGM и TGX / TGS принадлежат към TG-гамата и имат изцяло цифров инструментален клъстер, докато TGA вече не се произвежда. С TGE обаче MAN предлага по-висок стандарт на обслужване за професионални клиенти.

MAN също произвежда тактически камиони за военни задължения. Камионите за тази цел са HX, LX / FX и SX. През 2019 г. Man Truck & Bus отчете приходи от около 11 милиарда евро и оперативна печалба от 371 милиона евро.

Ford Truck (NYS: F)

Освен своята репутация на историческия инициатор на мащабното производство на автомобили и управление на промишлената работна сила, Ford също държи рекорда за направата на една от най-добрите марки камиони. Серията Ford F, която се произвежда от 1948 г., се състои от леки и тежкотоварни камиони. Камионите в лекотоварната гама се продават като пикапи в пълен размер.

От друга страна, тежкотоварната гама, известна още като серия Super Duty, включва chassis cab trucks, medium-duty trucks, и pick-up trucks. Понастоящем Ford F-серията се състои от F-250, F-450 Super Duty пикапи,  F-450/550 Super Duty chassis cabs, F-650/750 Super Duty Class 6-8 truck и  F-150 пикапи, най-популярният от тях.

F-150, вече в тринадесетото поколение, е първият пикап с адаптивен круиз контрол, който от съображения за безопасност позволява регулиране на скоростта с радарни сензори. Очаква се неговата електрическа версия, F-150 Electric Pickup, да достигне производство след обновяването на серията F21 от 2021 година. Автомобилите на Ford са популярни особено в Северна Америка. Само за първото тримесечие на 2019 г. компанията регистрира марж на печалба от 6,1%. Въпреки това, по-ниското търсене в Китай и Южна Америка е отменило компанията, като е отговорна за поне оперативна загуба от 100 милиона долара през тримесечието.

 

Renault Trucks

Ако искате камион с най-здравия и издръжлив интериор, трябва да си вземете камион Renault. Камионите Renault са подходящи за различни цели, които включват доставка, дистрибуция и строителство. Renault Master и Renault Maxity, например, са конструирани за доставка. Master се предлага под формата на по-горен среден размер автомобил, докато Maxity е разработен като лек търговски камион със стил на кабината над двигателя.

За целите на дистрибуцията, Renault Trucks D, гама от средно натоварени превозни средства, е просто перфектна. Стартиран като наследник на Midlum, задвижването на D работи на система за автоматична трансмисия с множество стилове на каросерията. За строителството дори имате повече възможности за избор. За вас са на разположение Renault Trucks C и Renault Trucks K, две гами средни и тежкотоварни камиони. Без да жертвате комфорта или безопасността, те работят с временна хидростатична тягова система и система с всички колела.

Може би разнообразните предложения на компанията обясняват защо тя се радва на стабилен растеж на приходите през последните пет години. През 2018 г. тя фактурира общ обем от 54 868 автомобила, което е с 10% спрямо предходната година и отчита среден ръст на продажбите от 11% за своите леки, средни и тежкотоварни търговски превозни средства. През същата година компанията успява да увеличи продажбите си в Африка с огромни 25%.

Scania

Scania се занимава с бизнес от над 125 години. И от дълго време помага на други бизнеси. През тези години шведският производител е придобил напълно знанията, необходими за производството на превозни средства, които са достатъчно надеждни и ефективни, за да повишат рентабилността на компаниите, които ги използват. Всъщност той винаги се стреми първо да разбере клиентите си и след това да им дава пакети от услуги по поръчка. Списъкът на покритите отрасли на Scania включва строителство, търговия на дребно, селско стопанство, нефтохимикали и дори горско стопанство!

Ако имате задължения за дистрибуция и къси разстояния, които трябва да изпълнявате, тогава серията L, която компанията стартира през декември 2017 г., е за вас. Поредицата от следващо поколение е предназначена за целите на града. Предлага се в три линии: L-Cab Day Low, най-ниският в диапазона, предпочитан за височината си, L-Cab Day Normal с нисък вход и изключителна видимост и L-Cab Day High, перфектното удобно работещо среда за града. За тази серия производителят разполага с широка гама от силови двигатели, като по този начин гарантира, че винаги можете да постигнете пасване въз основа на различни спецификации, като например скоростната кутия, предавката на задния мост, конфигурацията на осите и височината на шасито.

Освен L-серията, може да искате да изпробвате и старите продукти на другия производител, които включват сериите P, G, R и S в зависимост от нуждите на вашия бизнес. Scania непрекъснато расте с приходи, като нетните продажби за 2018 г. се увеличават с над 11% през 2019 г.arrow_back_iosНазад

Обяви, свързани със статията Виж всички

SHACMAN SX3258 Russian Federation
SHACMAN SX3258

2020
Diesel
10 km

Europe, Russian Federation

70 039 BGN Включено ДДС 20%
VOLVO FH16 Bulgaria
VOLVO FH16

2005
Diesel
700 000 km

Europe, Bulgaria

25 412 BGN Без ДДС
SCANIA R420 Bulgaria
SCANIA R420

2006
Diesel
1 621 433 km

Europe, Bulgaria

11 095 BGN Без ДДС
SCHMITZ -   Bulgaria
SCHMITZ -

2007

Europe, Bulgaria

13 677 BGN Без ДДС