keyboard_arrow_right Добави обява
keyboard_arrow_right Влез
keyboard_arrow_right Регистрация
keyboard_arrow_right Начало
keyboard_arrow_right Индустрии
keyboard_arrow_right Търси
keyboard_arrow_right Продай

Аграрни Машини

КРАТКА ИСТОРИЯ НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО И СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ТЕХНИКА

Историята на земеделието започва преди около 10 000 години в епохата на неолита в днешната Западна Азия. Първите култури са обработвани с примитивни метални инструменти,  измислени към края на ерата.

Смята се, че в Египет напоителните системи се прилагат за първи път около 6 000-та година преди Христа. Бронзовата епоха и следващите периоди са времената когато в други части по света, хората  са приели различни методи на отглеждане, включващи инструменти. Опитомяването на животните става все по-важно. Следенето на сеитбооборота и използването на плуг с ухо,  много по-ефективно.

ВАЖНОСТТА НА БРИТАНСКАТА ЗЕМЕДЕЛСКА РЕВОЛЮЦИЯ  

След представянето на нови открития, като парния двигател, земеделието се променя завинаги. Важен период в развитието на земеделието е британската земеделска революция, между 17-ти и 19-ти век. Въведени са много нови методи за обработване и сеитбооборот, като през това време производителността нараства значително. Началото на ерата е белязана от конната сеялката на Джетро Тул (Jethro Tull). Машините за раздробяване заместват биенето на зърно на ръка, след като Андре Мейкъл (Andre Meikle) изобретява вършачката през 1719 г., а колесните машини заменят ръчното събиране на реколта с остриета. Преди този период са използвани само плугове и сърпове. Ковашките инструменти започват бавно да остаряват поради измислянето на  нови машини. Производителите на тези машини били предимно малки работилници, уменията на които били от решаващо значение поради въвеждането на метала, заместващ дървесината. Тя била използвана най-вече за производство на земеделско оборудване. Чудесен пример е Джон Диър (JohnDeere), който произвежда първия от поредицата на революционния си плуг в 1840 г. Хирам Мур (Hiram Moore) патентова първият комбайн в 1835, докато австралиецът Джон Ридли (John Ridley) го развивава до класически комбайн. 

След това е създадено ралото, движено от коне, което разбира се е много по-ефективно от ръчната жътва със сърп. Шотландеца Патрик Бел (Patrick Bell) създава първата машина за жътва през 1826 г.

McCormick започва да произвежда машини за прибиране на реколтата през 1840 г. в САЩ  Хирам Мур и Дж. Хаскал (H. Moore и J. Hascall) патентоват първоначалния дизайн на класическия комбайн.

Приблизително по същото време комбайните стават по-популярни и корпорацията Case (известна тогава като Racine Threshing Machine Works) започва да разработва такива машини през 1842 година.

НАЗЕМНИ ПАРНИ ДВИГАТЕЛИ

В средата на 19-ти век е въведена оран с парен двигател. Двигателите са подходящи и за използване в мелници, машини за раздробяване и помпи. Рансъмс и Симс & Джефрис (Ransomes and Sims & Jefferies) са сред производителите на тези двигатели. Патента на МАН (MAN за) парна количка и Вагон Къмпани и Ричард Вагон Къмпани и Ричард Гарлет & Синове (Wagon Company и Richard Wagon Company и Richard Garrett & Sons)  са сред тези, които проектират парни трактори, използвани за оран, но конете все още са тежка конкуренция в края на 19-ти век. Чарлз Харт (Charles Hart) и Чарлз Пар (Charles Parr) въвеждат трактор с двигател с вътрешно горене  през 1896 г. С други думи, операциите като прибиране на царевица и работа в хамбар бавно стават механизирани, а общо шест компании произвеждат комбинирани комбайни в САЩ от 1890 г.

20-ТИ ВЕК

Началото на 20-ти век е белязана от формирането на пазар на селскостопански машини. Много нови изобретения допринасят за бързия растеж на този сегмент, като например бензинови и дизелови двигатели. През 1920-те и 1930-те години е времето, когато много от големите компании, които познаваме днес, като Джон Диър (John Deere) и Кейс МакКромик (Case McCormick) се разрастват и въвеждат нови технологии. Гуми и хидравлика са били използвани за производството на трактори и други машини за първи път в историята. Дизеловите двигатели са широко използвани в комбинираните комбайни, които стават по-леки и много по-ефективни от парните. В средата на 20-ти век се наблюдава процъфтяваща индустрия за селскостопанските машини, особено след периода на Втората световна война. През 1960-та и 1970-та е периодът, когато производителите на селскостопански машини започват да разширяват дейността си чрез продажба и производство на техните продукти в други страни по целия свят. В резултат на широкото използване на различни машини, икономическата среда в повечето страни се променя драстично, тъй като техните селскостопански сектори нарастват бързо.  

ТЕХНОЛОГИЯ

В крайна сметка селскостопанският сектор разполага с всички видове машини и функции, изпълнявани в неговите операции. Машини като камиони и самолети също са били използвани в различни селскостопански задачи. Стационарни двигатели,  помпи и сеялки са само малка част от оборудването, използвано в земеделието.  Хари Фъргюсън (Harry Fergusson) разработва триточковото сцепление, което е революционно и по-късно е използвано от Хенри Форд (Henry Ford). Освен машините използват всички видове цифрови технологии, за да се увеличи ефективността на процесите на отглеждане. Системите за мониторинг и данни, както и GPS системите и машините за самостоятелно кормуване вече се използват.

Можете да намерите всички видове селскостопански машини, известни днес в списъците на Sales Machinery.

Обяви от тази индустрия Виж всички

ENERGY GROUP SIEVE GRAIN CLEANER BISS 25 T/H  Poland
ENERGY GROUP SIEVE GRAIN CLEANER BISS 25 T/H

2021

Europe, Poland

8 760 BGN Без ДДС
ENERGY GROUP GRAIN CLEANER ASM 5 T/H  Poland
ENERGY GROUP GRAIN CLEANER ASM 5 T/H

2021

Europe, Poland

2 100 BGN Без ДДС
JOHN DEERE  SF 3000 Czech Republic
JOHN DEERE SF 3000

2014

Europe, Czech Republic

По договаряне  
JOHN DEERE  6130R  United Kingdom
JOHN DEERE 6130R

2013
Diesel
5 500 м.ч.

Europe, United Kingdom

По договаряне