keyboard_arrow_right Добави обява
keyboard_arrow_right Влез
keyboard_arrow_right Регистрация
keyboard_arrow_right Начало
keyboard_arrow_right Индустрии
keyboard_arrow_right Търси
keyboard_arrow_right Продай

Складово Oборудване

 

Произходът на оборудването, необходимо за обработка на материали
 

Обработката на материали всъщност е толкова стара, колкото човешката цивилизация, тъй като човечеството винаги е имало нужда от преместване на суровини или стоки от първоначалното им местоположение до място, където те ще бъдат обработени или използвани за определена задание. Това изисква различни средства за събиране на материалите, както и тяхното товарене, транспортиране, обработка и дистрибуция.

 

Бащата на индустриалното инженерство

Бащата на индустриалното инженерство – Fredrick Taylor, също е този, който обръща много внимание на боравенето с материали. Като важна стъпка във всяка верига на доставки трябва да се подобрят процесите на товарене. Скоро е измислен Мотокарът. Първата машина от този вид е въведена през 1915 и тя скоро се превърна в наистина важна новост. Това е най-ефективната за използване машина за всеки склад, тъй като палети са обработени с лекота, независимо от теглото им. В резултат на това материалите и стоките се обработват много по-бързо. Скоро, мотокарите са в състояние да вдигат палети наистина високо, и съвсем логично багажник на палета е следващата особеност, която да се въведе.

 

Около края на 20-те години на ХХ в. са въведени палети за вертикално съхранение. Това позволява складовете да растат на височина, вместо да отнемат повече пространство на земята.

 

Средата на 1920-те години

40-те и 50-те години на 20 век са периоди, фокусирани върху намирането на ефективни решения, за да се подобрят интензивните процеси на обработка на материали. "Механизацията", по-специално палетните асансьори, са отговорът. Хората започнаха да използват термина "натоварване на единица", което означаваше, че палетите са на път да оптимизират складовото пространство. Концепцията е използвана широко през 50-те години на ХХ в., когато става част от решението на интермодалния контейнер, което означава, че товарите могат да се зареждат последователно на камиони, влакове и плавателни съдове. Въпреки това често се изискват ръчни операции, което означава, че работниците използват ръцете си за операции като изпразване, пълнене, повдигане или спускане на пратки. Има множество ергономични средства, които подобряват работата им, като например оборудване за позициониране (асансьор, въртяща се стълба, баланс, подемници и др.). Има разнообразие от полу-автоматични машини и устройства за обработка на материали на разположение днес.

 

Видове оборудване за обработка на материали

 

Когато мислите за оборудване за обработка на материали, трябва да включите дори каруци и колесниците към категорията. Всички видове кранове, индустриални камиони, мотокари, електрически влекачи и други машини също са част от тази категория, тъй като те са единствените средства, способни да боравят, транспортират и съхраняват тежки товари. Ремаркетата са също важна част от уравнението. Друга много важна част от сегмента са въртящите моно релси и различните видове конвейери, които могат да бъдат задвижвани или преместени от системи, използващи гравитационната сила. Вече споменахме контейнери и палети.

 

Конвейерите са от ключово значение за обработка на материали, и те се използват дълго време. Първата примитивна версия е представена през 1795 и е обикновен колан, движещ се през дървена платформа. Дизайнът почти не се променя в продължение на повече от един век, но в зората на 20-ти век инженерите ги подобряват. Скоро автомобилната индустрия приспособява конвейерната линия и увеличава в пъти производителността си. Хенри Форд внедрява технологията във фабриките си и масовото производство се случва както никога досега. Мините също ги използват до голяма степен а периодът след Втората световна война е време за въвеждане на съвременните материали. Конвейерите стават много по-безопасни през 1950-те. През 80-те г. конвейерите вече са имали вътрешно монтирани ролки, пултери и мотори.

Крановеса най-използваните от тежки машини за боравене с материали. В зависимост от местоположението и вида на материалите, кранове могат да бъдат или вертикални или хоризонтални. Те повишават гъвкавостта на процесите на обработка на материала в сравнение с конвейерите. Те са съществували от времето на Римската империя, а първият съвременен кран е бил показан в зората на индустриалната революция от Уилям Армстронг. Кранове могат да бъдат стационарни, самоходни или монтирани на камиони.

Промишлените камиони също са от голямо значение за обработката на материали. Има асансьори и товарни камиони, в зависимост от необходимата задача, включително автоматично управляеми превозни средства, което е най-съвременна технология.

Промишлените роботи са не само от съществено значение за производството, но и за обработката на материали. Bill Taylor изобретява първия индустриален робот през 1937. Първият роботизирана патент е даден на George Devol и неговата Unimation  компания през 1961. В крайна сметка компании като KUKA и ABB се появяват на пазара през 1970-те години. Faverges SCA – купува " Unimation " през 1988. и подразделението роботика на Бош през 2004.

 

Обработката на насипни материали изисква редица специални машини като конвейери, превключватели, движещи се подове, повдигачи, подемници, товарни асансьори, камиони и железопътни автомати, както и много други устройства. С навлизането на палетите и контейнерите, боравенето с насипни материали е изключително важно поле на действие, което е от решаващо значение за многобройните индустрии.

 
 

Обяви от тази индустрия Виж всички

АМКОДОР А-451А Kazakhstan
АМКОДОР А-451А

2018
Diesel

Asia, Kazakhstan

По договаряне